Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsvers om Fotens Dag

 

Idag är det Fotens dag
men av det ser man knappast ett spår.
Har en dag med en mening så vag
egentligen plats i ett år?

Och vad kan vi vänta oss nu?
Ett oändligt antal av dagar
som helt utan risk för tabu
en rad andra kroppsdelar jagar?

Då kommer det kanske därhän
att vi inom kort får uppleva
en hyllningsdag till våra knän
och armbågar i samma veva?

I blygsel jag skyler min kropp
i väntan, förstås, på den dagen
som utses att hylla min snopp,
för män kanske främst bland behagen.

De dårar som skapar sånt strunt,
dem önskar jag innerligt gärna
att de slutar tänka så grunt
och en lycklig dag får en hjärna.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-18 09:07

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Ja tänk att det finns något för varje dag. Rolig betraktelse dock
2015-02-19

  Minkki VIP
Tack för den välskaldade inspirationen, Calle! :)

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1845536

2015-02-18

  Gunwale VIP
Jag såg att det är olika teman varje år. Då kan man få plats med alla kroppsdelar, alla maträtter och sä vidare, så att ingenting behöver bli förbisett. Sen kan olika saker dela dag , som exvis såpbubblan och lakritsen ska göra 2016. Fyra dagar bör reserveras för De fyra klädesplaggen. Foten har 12 delar (åtm i dansens värld), så det blir två timmar för var och en.
2015-02-18

  walborg
Roligt alltihopa
2015-02-18

  Carl O Andersson
För vissa ledare en förnoppning
som syns lida av andlig förstoppning
och i verkligheten helt enkelt tycks
behöva ett cerebralt lavemang Klyx
och rensa ut allt strunt som man gärna
önskar få bort ur deras hjärna
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP