Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris med en ursäktande blinkning till Lasse Lucidor, Carl-Mikael Bellman. Gustaf Fröding och Nils Ferlin - må ni njuta ert otium på en fjärran Parnass!


Hyllning till lidandet

Förgjord av alla världens oförrätter
är livet nu en hårman, fylld av gnetter
som tuggar lystet på mitt intellekt
och plågar mig i varje morgonväkt.
Jag lever i ett brinnande Gehenna
där jag i plågor tvingas att bekänna
min oskuld i en värld som, djävulskt kall,
kan liknas vid en blyerts av Chagall.

Jag är ju blott en kärlig individ!
Så varför är min tillvaro morbid,
och tyngd av oket av en ojust värld
som blott strör törnen på den himmelsfärd
jag skulle anträda, om icke livet
ej ständigt ter sig helt tillspillogivet

Så jag förtär min möra Cordon Bleu
istället för att tyst och stillsamt dö.
Måhända kan mitt lidande bevisa
att tillvaron, trots allt, kan finna lisa
för alla de helt orimliga kval
som omger mig i denna jämmerdal?

Herr kypare! Nu vill jag bara dricka
så vänligen förläna mig en bricka
av alkoholer, med så hög procent
att de förlamar varje vettsfragment.
Då blir jag ljuvligt trött, det kan jag lova
och får som Wennerbom behagligt sova.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-04 10:40

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Dina texter har en osviklig antidepressiv effekt- även hos mig, vars lidande alltid är av kosmiska proportioner;)
2015-03-07

  walborg
Stort underhållningsvärde - borde läsas upp på våta fester just när de sista glasen börjar bli för många ...
2015-03-04

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker texten för senare läsning. Fick just ett uppdrag via sms som vida överstiger... vikten av...
2015-03-04

    ej medlem längre
Underbart Calle,tyvärr är bakfyllorna inte lika underbara:)
2015-03-04

  Yrre VIP
Så bra detta :D
2015-03-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP