Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghazal V



en lom vaggas åt sidan
huvudet under vingen, det brända vattnet

du går till dem förberedd, bär kläder
skalrester     urklipp     bokmärken i din laptop

ton och linje. orörligt. vad vågar dukarna
när du ser dem?

skalbaggarna löper över den döende
ormkroppen. på ett brokrön sov vi intill varandra 

avlagrade rykten. bred, svart flyter älven
drar ut bitar av namn, spinner, runt i leken

kylan vänder mot bröstbottnen. en vit hand
ligger över vattnet, ytan krusas av pulsen

mars, jag saknar redan vintern
utsattheten som driver oss samman

grågröna dyner av ögonskugga
krasar och sjunker under sulorna

motiven har dött, galleriet stilla under
din blick; din hand, stödd mot väggen, rycks tillbaka -

svansen glimmar i ljungen
främre halvan inslingrad i röset. quodlibet

torkan vill inte komma; vitt, bakgrundsmatt
stråk i handflatan, smetar -

gråsparven rister ihop, ett korn i min hand
jag hyssjar, pekfingret lugnt mot fjäderdräkten

jag spänner fast dioden
tumsymbolen tänds upp




Bunden vers (Annat versmått) av Tomas Söderlund
Läst 311 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-11 13:40



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Som vanligt är en dikt av dig lika innehållsrik som tretton bra dikter...
2015-03-15

    ej medlem längre
förtjusande dikter
2015-03-13

  Nanna X
gillar varje tvårading för sig mycket. skulle tro att många omläsningar skapar ett samband.
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund