Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I fädrens spår

Jag läser bibeln på toaletten
och jag vet inte
om detta enligt kristen tro
är något som tillåts
eller om det är en skymf
- mot som det står, vår herre, att göra så
det avsnittet har jag inte kommit till ännu
nu är det mest en massa släktled
konungar och blodsoffer
keruber och människor
som faller ner på sina ansikten
och annat
där jag sitter och prasslar
med min lånade bibel på toa
kanske är faktumet att jag läser den
bara det orätt
kanske är jag på något sätt ovärdig
ej redo, så att säga
möjligen är det så
men jag gör det ändå
läser bibeln på toa
och jag kallar mig inte kristen
eller troende på något sätt
inte än
ska jag kanske tillägga
jag fick bara för mig
att jag skulle läsa den
jag gör såhär ibland
får för mig en massa grejer
konstiga saker
som att läsa bibeln på toa
så nu sitter jag här
med böckernas bok
och krystar
fjärilsvingar
som avtäcker
släktband
människor och grejer
i fädrens spår som det står
tänker jag där jag sitter
och läser min lånade bibel på toan




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-26 19:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Om man aldrig testar, så kan man ju aldrig få veta heller...
2015-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP