Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som i dag vill tro på vallöften bör ta en tur med Hurtigrutten.


Mayday

 

Med minnet i flydda tider

jag fångas av den anekdot

där staten och kapitalet

sägs segla i samma båt.

 

Och skutan kan nog verka smäcker

men radarn har fallit ur ramen

och skrovet är gistet och läcker

och ingen har skepparexamen.

 

Så visst finns det skäl att ibland

må illa och vackla iland.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-29 08:05

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Suveränt rimmat!
Blå Tågets gamla klassiker, som Ebba Grön (färgglada konstellationer) gjorde en punkversion av.
2015-03-29

    ej medlem längre
Bra skrivet, vallöften gäller bara på valdagen.
2015-03-29

    ej medlem längre
Bra Calle,kommer obönhörligen att tänka på Blå tågets slagdänga som ebba grön sedermera axlade(staten och kapitalet).
2015-03-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP