Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dom var bara 36


Den gula färgen

 

Jag älskade blommor
dom gula rosorna i hörnrabatten var mycket högre än jag
men näsan och ögonen rann
och lindens gula blommor på skolgården var bara för mycket
Jag fick sprutor en hel vecka
på en riktig sjuksal bodde jag
så tuffa var vi som fick behandlingen
vi gick i trapporna upp och ner
vi bodde  på 8:e våningen
luftrören ven och visslade
vi var  oövervinneliga

 

När vi blev utskrivna skulle vi tåla allt
Jag köpte ett par kycklinggula dansskor med t-slejf
dom var hårda att gå in
lite som plastiga, jag fick plåstra hälarna
kanske var dom oövervinneliga dom med
Jag gick med starka klapprande steg över kyrkbron
 
Sen kom sommaren
och jag gick i lila träskor, det var som platå nästan
och vi rodde in i vassen och plockade näckrosblommor
 
i precis samma gula färg var det 
 
och när skolan började var dom redan urvuxna
dom var ju 36



Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-03-29 20:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fint förmedlat!
2015-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP