Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5-7-5


Tiden [haikusvit]

 

Tid rusar iväg

klockorna hinner knappt med

måste justeras

~

Tiden passerar

förbi i ett nu, just nu

kör om oss själva

~

Tiden flyger fram

ser våra barn bli gamla

man hinner knappt med

 ~

Tiden går långsamt

när man tappat kompassen

och i svarta hål

 ~

Tiden står stilla

våra frusna ögonblick

längtan tillbaka

Tiden går bakvänt

av tråkmånsar och väder

önskar den tog slut

 

(önskar sig ofödd)

 

~

Försvann i tiden

tappade taget, jaget

sorgset förvriden

 

~

Flöt tryggt i tiden

vilket kändes vattentätt

och tiden förlöt

 

~

Tiden finns inte

allt är bara illusion

skapad av dårar

 




Bunden vers (Haiku) av KattenKin VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-01 21:37



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jättefina haikus om tiden, som vi alla funderar över.
2015-04-02

  Onomatoprofet VIP
Tid och rum kan inte existera oberoende av varandra. Relativt även det och skapat av relativt smarta dårar.
2015-04-02

  Nanna X
intressanta motsägelser!
2015-04-02

  Ponkla
Bra skrivna!
2015-04-01
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP