Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jägaren

 

Jakten på hösten
så förförisk
han blir rentav dov på rösten 

och han smyger fram så ljudlöst
i sitt psyke så poröst
det känns nervöst

ett hus mitt i skogen
bland en massa granar
får inte vara godtrogen
galenskapen är så utbredd
där man minst anar
kan den bli sedd

drömmer så dingt om dråp
vill ringa nån  
men rädd att framstå som ett våp

ser honom från kylskåpets sken
klistrad mot en stolsrygg
av en obehagskänsla
hamnar han i blickfång
en olustig scen

snacka om skum
när man sitter i ett hörn och kurar
i full mundering, kamoflageklädd
i mössan, med bössan, liksom lurar
på jakt inomhus, inne i rum

jaktmarken har tydligen fått ny bredd
det gör henne rädd

hon vill fly, men det är långt till nästa by
känner sig förledd
så creepy - bara han inte laddat med bly 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-04-06 17:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen bra
2015-04-07

  P-E-H
En skräckliknande upplevelse... väl beskrivet.
2015-04-07

    ej medlem längre
Tycker om din text och hur du förmedlar så många bilder - som att titta på film nästintill fast i sitt eget huvud.

*gillar*
2015-04-07

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2015-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande i fint flöde. Håller med om att texten med detta flöde kund musiksättas och rappas. För övrigt så avskyr jag skjutvapen, sedan uppväxten.
2015-04-07

  Onomatoprofet VIP
Är det han som sköt tusen hål i älgen?
2015-04-06

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Paranoia utlöst av verklig förföljelse eller, vem jagar vem ? jägaren eller villbrådet ?
2015-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Som ur en film!
Bra skrivet.
2015-04-06

  i af apa
så bra med
nerv...
2015-04-06

  Magdalena Eriksson VIP
Å den här vill vi höra dig läsa med någon myskoladdad musik i bakgrunden.
Rytm och flöde.
2015-04-06

    ej medlem längre
Det låter inte så trevligt, skjutvapen har man respekt för.
Dramatiskt och fängslande!
2015-04-06

    ej medlem längre
En fantastieggande historia!
2015-04-06

    Sefarge VIP
Brr. Grannar
gåendes med
Skjutvapen
titt som tätt.
Tur det ej var
skottår i år!
Lite kriminal
drama i buskarna.
Spänningsladdad
text.
:)


2015-04-06

  Marianne Räf
Bra skrivet. Gillade särskilt de
5 sista raderna. En situation
som jag känner igen, - i ett
nötskal! Träffande... :D)
2015-04-06

  Nanna X
jag hör den rappas som en hiphoptext och småler... : )
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP