Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Salig sylfid

 

Vill kratta en gång
bland tankarnas grus
så små frön i fint ljus
skörda vacker sång

van vid stilla väntan 

Vill alla aningar bära
klä dem i ord och liv
finns mycket att lära
gröna ögon som oliv

van vid stilla väntan

Vill finna salig frid
våga vända på allt
lätta last, luftig sylfid
få kringgå allt kallt

van vid stilla väntan 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-04-14 20:16



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Oj, den här har jag missat, snyggt,
kortfattat klurigt rimmeriande.
Bra vetja!!
2018-01-13

    ej medlem längre
Grattis till mest bokmärkta!
2015-04-17

    Dan Myrbeck
Fin, bäst är de två första raderna.
2015-04-15

  MieMo
Kattenkin, du hoppar galant från charmigt burleskt till stillsamt och vackert, som den här. Suggestivt med reprisen mellan verserna.
Tror nästan du överträffade dig själv - igen
2015-04-15

  Nanna X
njutbart att läsa!
2015-04-15

  Bibbi VIP
Grattis till "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2015-04-15

  Anya VIP
Fint väver du orden. Så fridfullt. Tack för texten!
2015-04-15

  P-E-H
Så underbara dina ord är!
2015-04-15

  Marita Ohlquist VIP
Att vilja och stilla vänta!
Underbart.
Att i lugn och ro närma sig uppsatta mål.
2015-04-15

  Lars Hedlin
JA så bra skrivit!
2015-04-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina strofer flyter fram som en porlande bäck om styrka och förvandling.
2015-04-15

  Magdalena Eriksson VIP
Fint svänger också om något mer som singlande flagor vackert talande om livet.
2015-04-15

    ej medlem längre
Så fint så!
2015-04-14

    ej medlem längre
Harmoni och lugn i dessa strofer.
Flyter fint i rimmade rader med allitterationer..
2015-04-14

  Marianne Räf
Blir gripen av skönheten i verserna.
Och, det är såå vackert med den
upprepade raden: "van vid stilla
väntan"! Känner starkt för den och
känner igen! Den gör att jag bok-
märker ! Tackar Katten !
2015-04-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP