Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den avpersonifierade kärleken


Det tysta hjärtat

Från mitt hjärta går en väg till ditt,
synlig ej för jordiskt öga.

På denna väg, bortom form och tid,
mötas vi i himlar höga.

En väg i ett land,
där kärlek ej köpslår;
ej kräver något pris.

En väg i ett land,
där kärlek är frihet;
naturlig, ren och vis.

Från mitt hjärta går en väg till ditt.




Fri vers av Tom Berggren
Läst 671 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-15 22:11



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Vacker!
2007-07-14

  Venla
Fint.
2007-07-13

    Bim
..här känner man andens vingslag,-fint skrivet.Hälsn.Bim
2007-07-03

  aPorcupine
Det var din titel som fångade mitt intressen. Tycker om din dikt, speciellt:
\"En väg i ett land,
där kärlek ej köpslår;
ej kräver något pris.\"
Jag vill leva i det landet.

Fint när du knyter ihop första och sista raden.
2007-06-28

    ivre_de_vie
elegant, sparsmakad poesi!
språket flyter lätt och naturligt, orden är varken för få eller för många,
formatet behändigt och lagom
känslan meditativ och seren.

språk: 5
format: 5
känsla: 4
helhet: 5
rubrik: 4

mvh / i
2006-05-26

  harmoonia
Vad underbart=)
Orden som jag inte hittade för att beskriva detta fantastiska,
men så plötsligt fanns de här framför mej-tack!
2006-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Tom Berggren
Tom Berggren