Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig hade hjärtan strålat starkare än när atombomber släckte ner himlen



Och när radioaktiviteten
hade lagt sig
rörde sig gungorna fortfarande
av vinddraget

I klätterställningen anades avtryck
från barnens hud
och sockervaddens doft
blandades med hårstrån
i atmosfären

När allt var dött
och livet bara var rester
av sand
så älskade jag 
ändå dig

Så älskade jag
fortfarande dig




Fri vers av Smultris
Läst 851 gånger
Publicerad 2006-04-18 00:12



Bookmark and Share


  edvin medvind
Jättevacker. Har du sett "Hiroshima Min älskade"? Jag har tyvärr inte det, även om jag velat länge, men jag tror det är lite samma tema som den här dikten.
2006-04-21

  Pojken i Svart
Dina ord är oerhört starka och griper tag i mig. Har läst din text ett par gånger nu, och jag kommer anart att läsa den ett par till:) Fastande särskilt för :
"och sockervaddens doft
blandades med hårstrån
i atmosfären"
Ser lekparken du beskriver framför mig, öde med gungor som rör sig av vinddraget... Bra skrivet!
2006-04-19

  Tove Meyer VIP
jag får en känsla av tjernobyl
och liv som släcks men hjärtan dom fortsätter att slå ändå
otroligt vackert
2006-04-18

  rebecca d VIP
efter katastrofen, här symboliserad som atomkrigets bomb...fri att älska...
men atomkriget antyder att det gör ont...
2006-04-18

  Mats L.
Fint skrivet smulan
2006-04-18

  Per Rydberg
Kärleksorden - de du alltid ger ut av dig själv, här med en kraften från en kärnreaktion. Det som fanns speglas i genomskinliga bilder. När det enda som återstår efter förödelsen 'bara var rester', då finns fortfarande KÄRLEKEN. Styrkan i dikten når 8 på richterskalan!
2006-04-18

  Ola Rydberg
det vackraste jag läst på länge !
2006-04-18

  Daybreaker
Skrämmande vackert!
2006-04-18

  Smultris
Näherru din lilla turtles ;-)

Ingen terminator här inte....;-)
2006-04-18

  Shininkagemusha
Trist kommentar i sammanhanget... Men: Terminator 2?


Vacker är den, eventuella filmreferenser eller inte.
2006-04-18

  Manal
Rubriken fångade mig direkt och resten av dikten... är underbar. Tack
2006-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris