Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När benkorgar möts

 

Vid din vänstra höftkam vill jag vara
ge mig höger nyckelben att suga på
så ska jag öppna dina dörrar
och vänta snällt på tröskeln

bjud in mig naket ren som den du är
så blir jag det virvlande hav och eld
som tryggar jord med självklar luft

med skimmervinden lätt mot kinden
möter vi så silverljusen i dina salar
sen jag med en darrande hand
lyft undan alla dina skira skydd

nog ler du där i sammetsmörkret
då mina händer glider över kartan
söker länders ursprung inom dig
rinner över bergen och dess sjöar

det är där två benkorgar möts
svaren på alltings varför
gungar på i sällsam takt
i sökandet efter äkta liv

                          @




Fri vers av Elina Vacker
Läst 293 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-11 15:14



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Det är ordet benkorgar som krånglar till min läsning... varför inte skeletthögar?
2015-06-13

  Jordgubbsodlare
Udda! Verkar som Molly Oddfellow gått lös på nekromantiken!
2015-06-13

  erkki
Riktigt bra. Som ofta i poesi: svårt att säga varför.Laddat på något sätt.
2015-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker