Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten har sin utgångspunkt i skjutning på Fornhöjden, Södertälje.


Skotten sliter itu drömmen

Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang!

Skotten väckte mig
natten till den längsta dagen
omedveten om vad jag hört
steg jag upp innan blodstimman

mörkret lent som honung
sömnen en bortdriven älgkalv
tankarna skrev inledningen
till nästa roman där ord
är det enda vapnet

dagen efter i nättidningen
en 20-åring jagad och skjuten i benet
i skogsdungen nedanför mitt hus

Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang!

ekot av skotten sliter itu drömmen
dödar sömnen, föder sorg




Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-25 11:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP