Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Promenad i regn


Kvällsvandring

Ensam och frusen på kvällsvandring
där regnet blänker i asfalten
I gatlyktans ljus
lönnens ljusgröna knoppar
vaggas av vinden
Undrar över husens många fönster
hemlighetsfullt lysande ödesgömmor
Skyndar på stegen
vill lämna regn, vind och mörker
för mitt eget hus därborta
där det lyser vackrast
mitt eget hus med värme och skydd
min trygghetsgömma.




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 501 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-18 22:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt..förflyttas i ögonblicket till detta mörka regniga ...ser lönnens knoppar vaggas...och husen med värmande ljus...såå snyggfångat...tycker mig vara en sån där kväll när poesi strömmar till!!!
2008-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors