Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför älska, - förgäves ?!


En sund ståndpunkt



Sitter i Dagens Sken,
vickar, lätt, på tårna.
Lider ej större men, --
än, av damm i vrårna!

Månen må belysa
mina sorger, inatt!
Vill, ju, icke frysa, -
- likt en glömd sommarkatt!

Jag vill inte göra
det generalfelet, --
att för honom smöra, -
-- fast han inget mig gett !

Hänga upp din Trohet -
på en och samme man, -
som ej på dig tycks 'het', - -
- - bättre du göra kan !

Istället, bör du ta
å koppla av en stund !
Låt Kärleken få dra
sin Kos, så du blir sund !

Värj dig, stå emot dess
så plågsamma sjuka !
Å, du slipper bli less
med tårarna, mjuka!

Strunta i mannen, som
inte ger dig en Chans !
Finns många andra, om
du vill ha en Romans !

Eller, - låt bli, totalt, -
allt vad som Amour är!
Ingen har, väl, betalt
dig å agera -- kär !?







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 226 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-12 17:47



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Underhållande
med kloka råd.
2015-09-14

  louisegirl
Så bra skrivet, med glimten i ögat, trots jobbiga känslor <3
2015-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Allvar och humor i skön förening!
2015-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
underbar humor mitt i eländet - gillar!
2015-09-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlek sedd från den humoristiska sidan.
2015-09-12

    ej medlem längre
Med humor och glimten i ögat serverar du ännu en text att tycka om! Tack.
2015-09-12

  överlevaren VIP
Klokt och finurligt skrivet!
Den som lever få se, du har mycket att ge!
Kramar



2015-09-12

  ResenärGenomLivet
Man får prova alla alternativ och se vad som passar bäst...
2015-09-12

    ej medlem längre
Där finns ju andra alternativ!
2015-09-12

    ej medlem längre
Klok slutsats tror jag, att strunta i det tillsvidare. Kanske kommer andra tillfällen...
2015-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf