Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som egentligen hör hemma till hösten, men här är den i alla fall.


Ett sällsamt rike

Vad är det för världar
Som prasslar där i mosskanten?

Ihopkrypt luggar jag skägglaven
När jag tränger igenom ytan
Ned till ett annat land

Vad sträcker sig ert mycelium?
Ert nätverk och innersta centrum?

Korgen blev full
Av era mogna sporkroppar den morgonen
Smörfräst sprättande slutade ni era dagar




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 187 gånger
Publicerad 2006-04-23 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö