Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bitter smak

Med vilken bitter smak ser mannen kvinnans ranker.
Den svikna bruten är med kuvad vid dess flanker.
Val, som i ljuset flyr står stadigt på ditt golv.
Där lever hon i dig din moder med en kolv.

Likt vikar knäcker hav ger kvinnan mannen händer.
Hon tvättar bröstets korg med skötets svamp hon vänder,
hat, ångesttanke skyr och vilar i din hand.
På vågen färdas hon att splittras mot din strand.




© georgmoller.se





Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 211 gånger
Publicerad 2015-10-19 13:06



Bookmark and Share
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller