Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att flytta ihop med någon. 2015


Att dra ner dragkedjan

Håret på min kropp står i givakt
rysningarna följer uppifrån och ner
och jag försöker förstå varför
varför mitt hjärta dunkar så hårt
det är redo för flykt men jag sitter still

Min kropp försöker lura mig
men huvudet och förnuftet vet bättre
låt mig inte vara dum, jag är klok
jag uppmanar folk att utmana rädslan
med insikten stannar jag till och möter ångesten

Min gråt sitter i halsen
jag går som på nålar
misstolkar allt ni säger
är människor tröga eller är jag dum?
Försöker hitta skäl att springa iväg
gömma mig i ensam bekvämlighet

Jag vet att det som kommer
är allt jag någonsin önskat
men jag släpper dig så nära
det hem jag byggt försvinner
vi skall bygga nytt, ditt blir mitt
och mitt hjärta blöder

Dragkedjan dras ner
skapar vinddrag
kylan slår mig och jag kämpar
måste genom isen
till värmen hos dig
men jag är livrädd och irrar runt
kompassen är upp och ner
kroppen försöker lura hjärtat
men jag ska hitta ända fram
Dit ditt hjärta möter mitt




Fri vers av filosofian
Läst 307 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-24 20:47



Bookmark and Share


  Amari
Bra skrivet om känslorna som kan dyka upp, när man lämnar sitt eget trygga bo. Även om man inget hellre vill, än vara sin hjärtas kär nära, så vet man ju inte hur framtiden kommer att bli. Framtidens förändringar kan skrämma.
2015-10-31

  Ericafika
Funderar över det här ibland, har aldrig flyttat ihop med någon och vet inte hur det ska gå när den dagen väl kommer. Intressant läsning!
2015-10-28

  Robin V
Fint!
2015-10-26
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian