Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På bilden: blad av hästkastanje.


Åldras i hösten

Vinden gör ett kast mellan grenarna,

och rasslande virvlar löv mot marken.

Glest regn faller över höstlandet.

Det är som med mänskans åldrande.

Den unga hösten kan vara vacker

med lövverken genomlysta.

Den sena hösten kanske inte är vacker

med regn och isvind bland kala grenar.

Tilltagande mörker, ljus från likgiltiga stjärnor.

Men trots att kosmos är en grav: låt oss glädjas

åt solljuset i guldskimrande blad ännu!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-25 19:47



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Hösten inbjuder till eftertanke. Att filosofera om alltings förgänglighet men även pånyttfödelse. Tycker om dina ord, vackert!
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP