Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visserligen är det inte någon som utlovat att livet skulle vara lätt men det finns eller åtminstone borde finnas gränser för en del och hur mycket av det vi behöver men ej får som tillåts gå fel ...


Betraktar och ser ett liv ...

... i form av 
en existens
vilken som 
person och individ
i sig är en referens
till det som för mig
är det allra vackraste
finaste och mest betydelsefulla
i själva kärnan
av hela Universums existens ...

Önskar blott bara
att alla dessa andra existenser
som iakttagit och betraktat
en hel del av det jag sett och ser
i praktisk handling
kunde visa civilkurage nog
för att gripa in och rätt till 
allt det som gått fel ...

... och ej blott 
fortsätta hänvisa
till muntliga och skriftade
uttalanden i form av beslut
vilka mer söker rättfärdiga
alla de misstag och felgrepp
som begåtts under förevändningen
att det bara är omtanke och omsorg
i all kompetent vilja att mena väl ...

... som skäl
till varför de ej 
kan eller vill göra
det enda vettiga
som de kan
om de blott 
sitt sunda förnuft och hjärtas röst
lyssnade till
för att rädda denna
för mig och många andra
Universums allra vackraste,
finaste och mest betydelsefulla existens
just nu så illa tilltygade och misshandlade själ ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-10-30 15:15



Bookmark and Share


  aol
Applåder så bra skaldat med stor känsla.
2017-09-23

  Yrre VIP
Applåder så så bra!!!!! :D

2015-10-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
.....även om melodin går i moll eftersom textens natur är disharmoniskt vemodsfull i sin melankoliska dramatik.
2015-10-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En väl passande text till en melankolisk sång,då man kan
finna en slags rhytm i den,vilket innebär att texten som sådan i sin helhet är följsam som en notrad....
2015-10-30

  Hanna Mari Wallin
välformulerat om djup orättvisa som "döljs i alla välmenande ord och formuleringar"istället för att förändra och agera för den som så väl behöver det

Bokmärker!
2015-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP