Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÖVERGREPP

arbetslöshet är ett övergrepp

många i vårt land tvingas genomlida

ingen väljer att bli arbetslös

det kan inte ens timbros folk bestrida

man har kalkylerat med en viss procent

kallhamrad cynism har triumferat

och nu vidmakthåller denna kontingent

detta status quo, som vi ju har noterat

amerikanska myter har förblindat oss

nyliberalismen har fått fria händer

hur ska de som drabbas kunna slå sig loss?

ska man bara vänta på att vinden vänder?

 

 

LARZ GUSTAFSSON  5/12 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-05 15:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Arbetslöshet är ett övergrepp från det kapitalistiska systemet.
Den strider mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, som vi ju annars är VÄLDIGT kvicka att hytta med åt andra länder.
De som försöker bagatellisera arbetslösheten är alltid folk som själva har arbete.
2015-12-05

  boen
Ja, bra formulerat; arbetslöshet är ett tillstånd hos samhället som lätt skulle kunna åtgärdas om den politiska viljan fanns. Arbetsuppgifter behöver inte saknas och lön kan betalas i st f ekonomisk hjälp.

Arbetslöshet bör därför inte ses som en egenskap hos individer.
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP