Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DJÄVULSKT HYCKLERI

jag ska alltså inte

få hata förtryck

bara för att jag är kristen

det resonemanget

är I SIG ett förtryck

flosklerna kan aldrig dölja bristen

jag ska alltså inte

få hata förtryck

trots att Jesus hatar detta

älska Gud är hata allt slags

orättfärdighet

det kan Herrens eget Ord berätta

 

 

ni dikterar villkor

ni är expertis

självutnämna teologer

er ska man besöka

om man vill bli vis

klokare än broder roger

men för er är Jesus

bara teori

och en faslig mängd klichéer

någon ni vill bruka

som ett underlag

för personliga idéer

 

 

hatet mot det onda

är en självklarhet

för en kristen som är ärlig

kampen mot förtryck och

orättfärdighet

gör en lärjunge besvärlig

men det är det värt

och jag är beredd

redo att betala priset

det är likgiltigt

om ni kommer med

rosorna eller med riset

 

 

LARZ GUSTAFSSON  8/12 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-12-09 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP