Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt tog vårt naturliga ansvars känsla vägen för varandra

finns det ej mer ?
Jo det är klart att den finns
vi har bara vaggats in i en falsk trygghets struktur som ej existerar.
och när vi går in med öppna ögon och sinne
så förstår vi att vårt samhälle blir så bra som vi själva gör den till
vi kan ej tro längre att någon annan skall utföra det arbetet som är för oss menad

vi behöver bara praktisera det vi redan kan och är medfödda med
och få in det i våra dagliga eller vecko rutiner eller hur man nu väljer att lägga upp detta.
ingen annan kommer att finnas för våra äldre, våra vänner våra familjer etc.

Det gäller bara att förstå att verkligheten är så här
oavsett vad som står skrivet i politiska propagandan

vi är medfödda med förmågan och vi mår bra att finnas för andra och skapa den gemenskap och trygghet som vi alla människor allt som oftast är i behov av mer eller mindre
vi är de enda som kan förändra
och det kan endast ske
om vi själva väljer att se och i handling agera för våra medmänniskor
om vi ej själv gör det kan vi ej förvänta oss att någon kommer att finnas för oss
när vi önskar eller behöver det.







H.M.W copyright 2015




Fri vers (Fri form) av Hanna Mari Wallin
Läst 393 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-17 11:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Bra brandskrift!
Om att träda fram själv
Och ej gnälla på annat!
:)
2015-12-21

    Marica Dahl
Alla har vi ett eget ansvar. Snyggt beskrivet!
2015-12-20

  StinaJ VIP
En fin taxt att ta till sig.
2015-12-19

  Carl Mikael Fäldt
Dina texter är för mig en anledning att finnas kvar här på Poeter.se

Du väljer skriva om väsentligheter ,och gör det dessutom bra.

Denna text är inget undantag, det är en text på en nivå som gör att jag vill vara kvar bland skribenter i din kaliber!

Kram
2015-12-18

    ej medlem längre
Jag ger ut ett bygdeblad å försöker främja ett gott ord å omtanke å mening!
2015-12-18

  louisegirl
Tänkvärt och mycket bra
2015-12-18

  Lars Hedlin
bra förmedlat...Rädslan är väl det som hindrar de flesta tror jag...kramar till dig :)
2015-12-18

    ej medlem längre
Du skänker oss ord som förvandlas till tankar, som blir känslor och i slutänden handling. Tack.

2015-12-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
I dagens läge är vill sänka ett leende bara dem som har koral
skalfasader och det har inte fattiga sista svenskar kavar i landet.
jag är ledsen men förbannelse kan inte stoppa presserna och göra det bästa av en dålig affär det stinker från från folkets mun.
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Hanna Mari Wallin
Hanna Mari Wallin