Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HISTORIA

visst kan jag min historia

fast den inte mer är min

kan alla gamla banden

och vet vad de spelat in

jag vet allt om fraktioner

och om splittringar och sånt

om manifestationer

bulletiner och röd front

 

 

jag kan rabbla skivtitlar

tills omgivningen spyr

jag minns napalm och DDT

THX och hormoslyr

när jag missade "projektet"

för att jag var ung och dum

och en nerspydd natt i häktet

som var mindre än mitt rum

 

 

jag har fått en ny historia

och den börjar med år noll

långt från smash hits, trash och clashville

går min marsch åt motsatt håll

så jag lär av min historia

och de misstag som begåtts

ligger inte still på lagrar

vid de mål som trots allt nåtts

 

mittens rike ska kollapsa

men Guds Rike ska stå kvar

jag står fast i den förvissning

som jag i mitt hjärta har

ur förrådet kan jag hämta

gammalt likaväl som nytt

ända tills min klocka klämta

och en evig dag har grytt

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/12 2015




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-12-17 13:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tack!
Ja, det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.
Att det sedan är en daglig kamp mellan anden och köttet är en annan femma.
Man får skilja på rättfärdiggörelse och helgelse. Rättfärdiggörelsen är momentan. Helgelsen är livslång.
2015-12-17

  ResenärGenomLivet
Det går att vända om...bra...
2015-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP