Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att något överhuvudtaget ska kunna bli måste man börja med tanken och tro på den ... Att sätta ord på tankar och funderingar och förmedla dem i skriftade former är ett sätt att förändra normer ...


Att jag är en vän av samverkan och ...

... och gemensamma lösningar
i så god consensus  som möjligt ...

... innebär ej
på något sätt och vis ...

... att jag är beredd
till kohandel, 
långbänkar för långbänkarnas egna skull
eller att kompromissa med sanningen
till något som helst pris ...

Tror mer på nyfikenhet
uppriktighet och ömsesidighet
vad avser verklig vilja 
att söka se varandras olika perspektiv
på den aktuellt iakttagna verklighet
vars faktiska tillstånd 
är föremål för rådande meningsskiljaktighet ...

Men inser även
att det ställer krav 
utöver vad som är vanligt idag
på att samtliga inblandade parter
äger förmågan att förhålla sig 
till verkligheten 
såväl till abstrakt teori
som i praktisk konstruktiv handling
så som sådana 
som fungerar och tänker som vi ...

Likväl är jag övertygad om
att det är en möjlighet
som verkligen kan bli
mer än blott en vacker utopi ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-01-03 05:58



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Mycket välskrivet med ett budskap som behöver läsas om och om igen

Snyggt Peter!
2016-01-03

  Trädskugga
Med ödmjuk ton om konsten att få ihop tankepusslet och därigenom kunna förhålla sig till verkligheten, värd mer än en applåd :)
2016-01-03

  Yrre VIP
Japp, huvudet på spiken håller med dig i dessa sanna ord!
2016-01-03

  Johan Strömstedt
Att se sig själv utifrån egna värderingar, en spännande text.
2016-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP