Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är undantaget

 

 

Hysch hysch...

 

Luta dig bakåt i din fåtölj och slut dina ögon. Ta djupa andetag, förvänta dig inget tack, inga vackra tankar, bara ta ett sista andetag.

 

Du har levt farligt, lekt med eld och lågor, hysch nu, ångra ingenting, ingenting.

 

Jovisst är det så, guldet kunde stannat i dina åldrande händer, ditt gråa hår kunde täckts av färg och ditt hjärta kunde varit svartare än nu, men du valde din egna väg.

 

Du tänder sällan lyset, då försvinner kackerlackorna från väggarna och då blir du  ensam, så ensam. Du ville leva ärligt, men vad innebar det då och idag? Vänskap du trodde fanns, var bara olika nitlotter. Olika storlekar, olika färger, men alltid nitlotter. 

 

Då erbjöds du guld och gröna skogar, men du ville inte ha fördelar, inget fjäskande, inga lögner, det blev din ensamhet.

 

Så hysch hysch, luta dig bakåt, slut dina ögon och dö värdigt. Han väntar nu, han tar emot dig i sin öppna famn, bara slut dina ögon, låt ärren läka och bara somna in...

 

 

 




Fri vers av genni VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-01-16 16:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Griper tag.
2016-01-27

  aol
Starkt och så just berörande skrivet ,
2016-01-18

  Lars Hedlin
Starkt och mycket bra skrivit!
2016-01-17

  erkki
Låter som en mycket mörk hypnotisk text. Eller tankar vid en depression. Fint uppbyggt var det i alla fall. I all sin dystra ensamhet.
... somna in ... och vakna utvilad!
:)
2016-01-16

  lodjuret/seglare VIP
En ovanlig text, både till utseende och till innehåll. Spännande.
2016-01-16

  petter rost
Så ohyggligt smärtsamt vackert – och det är på allvar, även om inte jag kan få ordning på subjekt och objekt. Men vilken klang, vilken dov lyster!
2016-01-16

  Lehva VIP
Starkt och mycket berörande.
2016-01-16
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP