Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skumt förlopp.


Vänta, bara !


Du står i dörröppning, bred, -
säger Tiden gått ur led!
Är det mig du pratar med ?

Fi tas på sängen, - sällan!
Blir annat ljud i Skällan, --
då jag tar mig ur - Fällan !

För, då är jag fri å det
hade de ej räknat med.
-Kom å lägg dig här breve!

Jag talar, visst, till drömmar.
som blåa mot mig strömmar.
Kanske, de för mig ömmar...?

För det kan, nog, behövas, -
då Själens grenar lövas --
å hjärnan börjar sövas!

Tror, att jag tar å rymmer
bort från alla bekymmer, -
- förrns söndagen helt skymmer!

Men, vart ska jag ta vägen ?
In i nånn gammal Sägen ?
Är icke obenägen !!

Ty, där kan, ju, finnas det
jag söker -- i hemlighet :
För å stoppa allt Förtret!!

Det är nått, ganska, så snyggt -
och också en aning skyggt, --
nånn gång, ibland, - lite styggt!

Dessa små ärter, rara, - - - -
ska jag, nog, kunna klara !
Vi får se ! Vänta, bara !!!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-01-31 12:44



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Rymma från bekymren vill man ofta, fast det är nog inte det rätta sättet... här får du nog sista ordet...snyggt...
2016-02-06

    Dan Myrbeck
Ja! Nya händelser i gammal Sägen!
2016-02-01

  Anya VIP
Känner att diktarjaget tvekar men ändå låter styrkan och kämparandan vinna. En text där många människor kan känna igen sig.
2016-01-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Fullt ös i din text! Roar och berör som alltid.
2016-01-31

    ej medlem längre
Din styrka glöder i varje bokstav! Härligt!
2016-01-31

    Jag är fan större än Sartre
Du öser på som vanligt. Kul!
2016-01-31

  Marita Ohlquist VIP
Har sagt det förut, säger det igen, din kämparglöd är stor!
2016-01-31

  överlevaren VIP
"Dessa små ärter, rara, ----
ska jag, nog, kunna klara!
Vi får se! Vänta, bara!!!
Texten förmedlar styrka och kämpar anda!




2016-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf