Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låter sorgen över din bortgång skriva ut sig, till dig Bodil Malmsten


Vila i frid Bodil Malmsten

 

Sorgefylld,
hjärtat gapar tomt
som ett öppet hav om natten...
vildsint, längtansfullt
du är död nu,
så viskade rubrikerna
obarmhärtigt
kom tillbaka,
jag har inte talat klart ännu
hör du mig, därifrån du begivit dig?
vänd om,
viskar rösten inom mig,
vart ska nu mitt mod komma från
om inte rösten från dig
som hördes över alla
du som talade så tydligt och klart
om det svikna om det som var mest uppenbart
vänd om,
ta med dig vattnet från finistere
så vi kan viga oss i vår vilsenhet
i vårt längtansfyllda jag
kom tillbaka,
jag har ännu inte hunnit vigas i den jord
som du åter skall varda
platsen gapar så tom nu
sen du försvann

snälla kom tillbaka




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 627 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-06 13:17



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
Starkt empatisk dikt om en underbar och efterlängtad poet som lever i orden, trots allt.
2016-02-12

  Lars Hedlin
Vacker Hylling till en Poet syster! .) kram
2016-02-08

  Peter Olausson VIP
Jag delar din saknad av en poet med lyster, kraft och glädje
2016-02-07

  Staffan Nilsson
Fint!

Så här diktar hon i
Det här är hjärtat

"Förutsatt att du tror
säger prästen
kommer alltings hemskhet
att gå över i Jesu gemenskap och
ett evigt liv

Förutsatt att jag tror
kommer du och jag att förenas
i evighetens etagelägenhet

Men det tror jag inte
Min människa är död
Gud ljög"

2016-02-06

  Stefan Albrektsson
Jag har inte läst Bodil (jo, något har jag väl läst, men inte i mängd).
Din dikt är stor och bråddjup - älskar inledningens metafor och hela textens genomgående v'ande (som då man biter sig i läppen av sorg...). Fint!
2016-02-06

  Micael Axelsson
Svårt att finna de rätta orden när det är sådan själsligt slitande förlust o saknad. Här slår det hårt i hjärteroten
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund