Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns människor

Vi måste ta oss bort
från förenklandet
föreställningen
om människors antingen eller
Det finns människor.
allt annat är dumhet
bastant, som massiv mahogny
den människa som inte är en motsättning
är ingen människa
är en likmask
och går med en grav i sitt huvud
Det finns människor.
där går några hem till sin familj
och drömmer om femekrade fälgar från Axe
till bilen som snart inte längre ägs av banken
ser framemot tre veckor i Phuket
och barnens alla försten
sedan finns det människor som ingenting har
mer än en urgröpt längtan
att en enda gång få säga, jag hade rätt
oavsett den brutala förståelsen
av spända hanars slag
Det finns människor.
den akten måste räcka
måste vara mer komplex
än ont och gott
inbegripa fler dramer
hundögonen speglar allt detta
där spänns det upp
Liv.
vi måste ta oss in där
bort från förenklandet
och röra oss mot det självklara




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-08 09:43



Bookmark and Share


  Ljusletaren VIP
Här är en text som jag kan läsa om flera gånger och hitta en gobit varje gång. Sådan texter är för mig givande.
Livet är ... sant!
Livet kan levas olika ... sant!
Livet kan ses olika till och med från en hunds ögon ... sant!
Ta bort skygglapparna och lev livet som du själv vill leva det ... sant!
/kram
2016-04-04

  ResenärGenomLivet
Det som är självklart för någon är det inte alls för någon annan...undrar ofta varför livet inte kunde vara enklare, för alla...tänk om man kunde fördela jordens resurser så att alla hade det bra...om inte om fanns...tänkvärd text...
2016-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP