Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fyr fungerar på det viset att det bara verkar blinka av ljus. Det är en stark lampa som är tänd hela tiden. Det som bryter ljuset är inte ett prisma utan mera som en skovel, av metall som skärmar av ljuset varje gång det fullbordar ett varv. Om o om.


Något litet om livet




Livet är litet som ögat på en fyr.
Någonting är det som snurrar
medan någonting annat står stilla.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-02-15 23:10



Bookmark and Share


  Nanna X
Haha jo det har man ju varit med om... kanske var det en freudiansk felskrivning.
2016-02-16

  Silverstripe
Jag tycker att 'livets stövel' är en utmärkt metafor, Nanna X! Man står där stilla och lyser och så plötsligt får man sig en känga så det snurrar till...
2016-02-16

  Nanna X
Skovel skulle det stå.
2016-02-16

  Nanna X
Håller med, det var en talande bild. Inte kan jag hjälpa att livets stövel bryter mitt ljus hela tiden...
2016-02-16

  Gunwale VIP
MED sin rytm
2016-02-16

  Gunwale VIP
Fin liknelse! Det är förstås man själv som är lampan, och så kommer det där som snurrar ibland i vägen för ens strålar... Eller att det är själva livet, då, men sin rytm, sina motsatser, sitt rop åt alla håll (-"någonting är det" ju i alla fall)!

2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP