Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svanesång




Jag rusar fort i tiden
jag springer som besatt
från alla kalla skuggor
i vårens ljusa natt

Men månen visar vägen
för sorgens silhuett
hur fort jag än må flykta
den fångar mig så lätt

Jag ropar på en gryning
då solen ska gå opp
jag ropar på en morgon
där det finns tro o hopp

Men natten ger ej vika
bär hjärtats svanesång
inunder bleka stjärnor
mot det som var en gång



Bs-06










Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 288 gånger
Publicerad 2006-05-01 17:10



Bookmark and Share


    Maria Persson
Mycket fint skrivet tänker jag...... men att fly från det som hänt oss ger oftast samma effekt som att trycka ner en boll under vattenytan...och vad händer med den när du släpper den.....?
2006-05-01

  Anders P VIP
Bagateller som stör en annars mycket fin t rymiskt och rimmässigt genomförd dikt med ett fint innehåll. Två rader; "springer som besatt" och "under bleka stjärnor" Innehåller en stavelse för lite för att rytmen ska vara fulländad. Förslag.; Att du upprepar "Jag" från första raden i den andra. Det harmonierar dessutom med din upprepning av "på" i tredje versen. I den sista versen skulle du kunna skriva "inunder bleka stjärnor".
2006-05-01

  DanSan
.

Åhh helt bara så underbart BodilSan . . .

"Men natten ger ej vika
bär hjärtats svanesång
under bleka stjärnor
mot det som var en gång"

Tack för att du delar med dig!!!

Såunderbart poetat . . .

villka underbara rader ...

Dan . . .



.
2006-05-01

    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg