Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förnöjsam i det lilla

 

det vänliga ordet någon sa

i rättan stund

räkningen som skönt nog redan var betald

presentbyxorna som passade, som inte behövdes bytas,

personen som avstod från att få sista ordet

ett kilo mindre på vågen, just denna morgon

mannen som skottade tog din uppfart med

serveringspersonalen som la besticken mjukt intill din tallrik och ett rent glas

första snödroppen och blåsippan om våren

ett leende

en blick

10 tulpaner för 39.90

kattes kurrande

elden som brinner i kakelugnen

barnbarnet som överlycklig springer omkring i ridstövlarna man fått till skänks

hitta en del av ett älskat porslin på loppis för en struntsumma

hitta en ny röst man gillar på youtube

vakna på gott humör

tycka att man ändå duger

och är söt om man inte tittar så noga

och inse att snart är det vår och sen kommer sommaren

...

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 315 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-03-07 13:35



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kul mosaik :)
2016-03-11

  Fem hjärtan VIP
Du förmedlar glädje med din fina text.. Ja lyckan finns runtomkring oss som små gyllene guldkorn..
2016-03-09

  ResenärGenomLivet
En fantastisk text...blir så glad...
2016-03-08

  Solstrale VIP
Vardagligt poetiskt som om du andades poesi mitt där du går... Talande och bejakande. Tack!
2016-03-07

  Änglaögon
En text som jag blir glad över, tack.
2016-03-07

  Lena Själsöga Keijser
din stämma
glittrar
2016-03-07

    Dan Myrbeck
Trevligt lättsam.

PS: Du glömde "en text av Dan Myrbeck".
2016-03-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Lyckan i det lilla, diktar du förnöjsamt om.
2016-03-07

    Jonahs
Fint hopplock,förnöjsam i det lilla,kan kännas stort:)
2016-03-07

    ej medlem längre
Tycker mycket om dina fina ord som förmedlar glädje och värme.
2016-03-07

  Linda CH VIP
Fint reflekterat! Lyckan finns överallt.
2016-03-07

  Märta Kajsa Nyholm
Mycket fint skrivet. Den här dikten gjorde mig varm inombords.
2016-03-07

  bittemi VIP
Ja så mycket det finns i det lilla. Blir glad av att läsa
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell