Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aldrig förfaras Kärleken !


Verser i Varat


Hitsen studsar, febrilt, förbi.
Allting är uppbyggt på Jämvikt.
Hör, i min Själ, ett litet skri :
Vill ej mista honom, - på Sikt !
Då, skulle jag bedrövad bli!

Långa, blå gardiner fladdrar
för vind framför öppet fönster.
Lugnt, jag i dagboken bläddrar --
å skilda Skeendens mönster
betraktar i det jag pladdrar --

för mig själv, - låter Tanken gå
lite hur som helst, som den vill.
Jagas av Gyllene Åtrå ~~~~
i bäcken -- å hjärna, därtill !
Skulle, gärna, Drömprinsen få !

Men ALLT är, ju, ej - ENBART SEX!
Fyll Mellantiderna med nått
nyttigt, -- så att Idéer kläcks, -
- som, då, det i dimman hörs skott,
Anden får Kraft, i det den väcks!

Allt kommer å Uppenbaras !
Lögner, sanningar bli sedda
å en massa skall förklaras.
Vi till varann, - oombedda, -
går ! Kärlek aldrig förfaras !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-17 16:57



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du rimmar otroligt bra med hopp, kärlek och humor!
2016-03-18

  Blomma-Stjärna VIP
din penna far fram som ett trollspö!
2016-03-17

  överlevaren VIP
Känslosamt ordat om kärleken...
2016-03-17

  Solstrale VIP
Det vinglar och står upp, klarnas, grumlas men hålls ihop av en knop...ande poet! Som får till det riktigt bra!
2016-03-17

  bumerang
Fattar det inte själv, men jag
Upplever texten som en psalmvers :-!!!
Den fläktar samtidigt som den "orglar"
Fram berörande andäktigt
2016-03-17

    ej medlem längre
Skickligt rimmar du fram ord av längtan med den saliga blandning av humor och allvar som är så typisk för dig.
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf