Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om överflödigt medlidande.


Skärskådan


Vaknat upp i natten.
Drömmens clou, där satt den !
Den begrovs i allt, som
med uppvaknandet kom.
Den gängse Debatten
fick, plötsligt, hemskt bråttom!

Ämnet : Kärlek & Hat, - -
- å vem är psykopat ?
För sina Synders skull; -
- man vaktar, ju, sitt hull !
Är du en god Kamrat ?
Eller, - en lömsk djävul ?

Tänder en cigarett.
Vad är fel, - vad är rätt ?
Vem kan, väl, mig hindra -
med ögonen tindra, - -
då det för Fi går snett?!
Knappast, vill jag -- lindra !

Empati är nått lurt !
Nånn vill du får det surt, -
lider med en Chimär,
som, faktiskt, ej var DÄR!!
Enkom för att - absurt -
ställa till med Besvär!

Tror - egentligen - att,
en räv bakom örat,
den nödställda kan ha,
vill det blir DU som ska
lida! Det osar katt !!!
Tja, - vem ska vem bedra?!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-21 04:15



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ord om vaksamhet om andras avsikter men räven är listig....
2016-03-21

  bumerang
Du skriver sprudlande och
intressant. Måste ta texten några svängar.
Det är bra betyg.
2016-03-21

    ej medlem längre
Falska vänner är inte roligt att råka ut för, människor som vill andra illa... det är inga riktiga vänner. Finns alltför många av den sorten.
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf