Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något går längs en linje, kanske kan den sortens kraft kallas erfarenheit? Fritt efter Fahrenheit's sätt att mäta sjuklig grad och Higgs förutseende partikel.


Något litet om frustration, väder och vind




Saker är lätta att förstå
då en kan dem.

Men innan dess
är en innesluten i obegriplighetens dimmor.

Där tillbringar en
till sin oerhörda frustration
mycket tid och möda.

Till synes i onödan.

Litet som att röra sig i sirap.

Folk pratar antingen om vädret eller i vädret.

Vad en begriper
är till slut att den tid och möda
som tillbringades
kan sedan göras med mindre medel
och på kortare tid.

Men det krävs mer tid och medel
för att först komma
till den sortens insikt.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 205 gånger
Publicerad 2016-04-01 12:53



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Vilka ord ska man ha i sitt prat? Jag tror det finns människor på vars papoerslapp i livet det står att de först och främst skall skapa en god kontakt med allt de möter, om möjligt är. "Half of what I say is meaningless / but I say it just to reach you, Julia" (Julia - The Beatles), typ.
Sen kompliceras i vanlig ordning allting av att folk definierar allting olika.
Men i kallprat om väder kan gömma sig en djup vishet, tänker jag mig, om än den kanske enbart visar sig i just detta ämnesval. Enligt ens egen (egna) uppfattning, alltså.
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP