Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden

Jag väntar på dem

öppnar dörren försiktigt

orden kommer farandes

 

de stannar upp innanför dörren

frågar om de får stiga på?

jag betraktar dem en stund

 

känner efter

sorterar ut

funderar över om de får stanna

och i vilken ordning de får komma in

 

jag sorterar dem igen

byter plats på dem

betraktar dem igen 

väljer ut vilka som får stanna 

 

jag stänger dörren när allt känns bra

och tackar för orden som kom.

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-04-04 20:54



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Härligt att få besök av orden
på deras resa runt jorden!
2016-04-05

  Solstrale VIP
Sparar denna klarhet som bokmärke, den gestaltar så bra hur det sker!
2016-04-05

    ej medlem längre
Annorlunda dikt...men njutbar.
2016-04-05

  Gisela Nordell
så finstämd och originell dikt om själv diktarprosessen, får mig att tänka på en dikt av Evert Taube "Minnet och tystnaden"
2016-04-04

  M:tin
Fina försiktiga mänskliga tankar!!!!!!
2016-04-04

    ej medlem längre
Ja, så går det till ...
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP