Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå violers land...



Vid
gränsen
mot blå violers land

ett barfotabarn
bär
sin längtan

bevingade drömmar
mot
gryningens sol
skyndar
i lärkornas följe

Där dansar över ängarna
den
varma vind
förlöst
ur
köld och storm

Där sköljer över jorden
den
porlande bäck
befriad
ur
frost och is

Så gudomlig
är stunden

jublar och skälver

griper
det hjärta
i ungdomens vår

vid
gränsen
mot blå violers land


Bs-06























Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 703 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-03 13:36



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Å ena sidan säger mitt petiga förnuft att den här dikten inte SÄGER så mycket. Å andra sidan säger alla mina sinnen att den är helt och hållet underbar!

Grattis till att ha återkommit denna dikt! Den är ett land dit jag kan fly - liksom alla riktigt bra dikter.

Håller med Nils - denna har något klassiskt över sig.
2006-05-04

  Nils Sondefors
Underbar dikt, poetisk naturlyrik när den är som allra bäst, tycker jag!
En blivande klassiker?
Bokmärkes.
2006-05-04

  Teresia Ridell
Vacker natur dikt !
Fast måste erkänna att jag tolkade den på ett annat sätt o det blev också mycket vackert !
( "naken kärlek, blå-ögon, kropp o själ som värms upp o blir befriad" )
2006-05-04

  rebecca d VIP
skir och ljuvlig! gilar speciellt:

Så gudomlig
är stunden

jublar och skälver


mitt i allt
2006-05-03

  Jessica Ebbesson
Lyrik när den är som vackrast!
2006-05-03

  Cris
Violande snyggt!
Grymt bra flyt vid högläsning..
sköna bilder ..verkligen god poesi om
längtn och drömmar

att bäcken är befriad av is...känns skönt nu
flödet av vattnet är liv..
2006-05-03

  mb74
mycket vackert skrivet,man kan ju bara längta till sommaren;)
2006-05-03

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Fantastisk naturlyrik. Sveps med och vill in i blå violers land. Bra rytm och komposition. En favorit som jag bokmärker också
2006-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg