Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I MAJSOLENS VÄRME


Jag ser ett äventyr i majsolens värmande dryck.
För några dagar i kärlekens lek, kanhända
en nysning kort när maj får se vem jag
verkligen é, och inte vill veta av mig.

Måhända förälskade, blir hon, blir jag.
Så står vi där tafatta, så övermäktigt
att fatta, Majs varma hand i min, en lycka
en kyss mot min kind, jag mot majsolens
varma läppar trycka.

Det blir ett äventyr, hoppas inte bara ett
garnityr på bästa sändningstid.

Tro att Guds finger är med i spelet
som egentligen i botten är menat som allvar.
Hopp om att kunna få känna detta kan bli något
som har potential att växa längre än bara till Juni
med blommor och bin.

Och kärlek på allvar, inte bara på lek,
där du; Maj ska minnas, om du väljer
någon annan, att jag under din månad
aldrig dig svek.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-18 17:13



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Maj ljuva maj ... Hon Maj kommer i maj ... Blir du aldrig skraj ... Att allt ska bli paj ... Eller bli brädad av en annan haj ... Jag ska verkligen hålla mina tummar, och fingrarna korsade bakom ryggen för du i alla fall ska få se röken av henne... Kära poetvän vi kön er alla dett dilemma igen!
2016-04-18

  Sofhia Wirström
Fint, stämningsfullt och poetiskt
2016-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar