Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nebulosa?

 

Vi, är som stjärnor,

du och jag, i ett kosmos,

fullt av rymd?

 

elektriciteten,

är gravitationen mellan oss,

oändlig galax

 

kärnan glöder varm,

syns inte så, utanpå

men känns, inuti

 

varierande,

partikelstorlek, i natt

som dag, som natt, ja

 

vi är kosmonauter, 

i ett vackert moln, vi blir

nebulosa, mm

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2016 Ninananonia




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-04-28 15:01



Bookmark and Share


  Katinka VIP
Vackert!! Kosmiskt!!
2016-04-28

    ej medlem längre
Gillar rymdtemat.
2016-04-28

  ULJO
Underbar poesi om rymdens magi
2016-04-28

  aol
Älskar som du rymden fint skaldar du här
2016-04-28

    Dan Myrbeck
Bra beskrivande glosor
om nebulosor.
2016-04-28

    ej medlem längre
Underbar poesi.
2016-04-28

    Peter Söderqvist
Härlig resa i rymden.
2016-04-28

  Inkarasilas
Älskar att du älskar rymden, kosmonautfint är det!
2016-04-28

  M:tin
Din poesi-värld är bara så djupt vacker!!!!!!
2016-04-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Otroligt fin musik både den i rymden och den här utlagda !
2016-04-28

    ej medlem längre
Fint du! *
2016-04-28

  Goraxy 89 Orion VIP
FANTASTISKT som Världsalltet är ett oändligt energiflöde med källorna bortom tid och rum. Energi som materialiseras här och nu i tiden och ingen (inte Einstein inte Stephen Hawking heller) kan utgrunda grundorsaken. Och kärleken är ett annat outgrundligt mysterium som besjungs i Bibeln, i gudasagorna, i folksagorna, av kompositörerna, filosoferna, sufipoeterna, mystikerna, tänkarna, och av Nils Ferlin och Dan Andersson och av Ninananonia, Zavanna, Kerstin och många många andra här.
2016-04-28

    ej medlem längre
bra dikt. rymden som metafor för ömsint kärlek.
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP