Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Interiör 5 maj.


Krille Ballong + 2016.


Sommardagens lättja lockar
in mig i en mörk Tanke..
Min Själ känns som en --
skadad Skådis eller en - - -
gammal trotjänare till Staten;-
Hon söker ron vid Nuets gränser.

Så många män å kvinnor
med brunstiga läten, - va´ ska
jag med alla dem till !? Till
vilken nytta tindrar mina blå
gardiner av solskenet, utifrån?
Jag mår så illa av Alltets Eufori!

Ej alltför överväldigad av Amour, -
- ty, han kommer ej tillbaka --
å jag är ensam kvar med Ingen !
Lider under den brassande Solen!!
I Vems Intresse lever jag, här, -
helt ifråntagen all Kärleksrätt !?

Rummet är kvavt och varmt, som
en kosmisk fitta, runt min loja
lekamen, å jag känner mig så
utsatt, då Grunden rasar under
min häck - - (fåtöljen håller på
å braka ihop, -- vad göra?!!)

MÅSTE jag tvunget misslyckas på
hjärtefronten å med mitt liv, ö.h.t.?!
Skall Satan mig besegra!? -------
GUD, -- bevare mig väl ! Från
Solens härskarkraft å Ondskan,
som vill mig betvinga !! Amen.






Fri vers av Marianne Räf
Läst 486 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-05-05 17:36



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
"I Vems Intresse lever jag, här, -
helt ifråntagen all Kärleksrätt!?"
Ja, kloka funderingar på ditt härliga sätt och mycket bra dikt!
2016-05-08

  ULJO
Sorg och smärta går som en röd tråd i texten. Men så bra du är på att få ihop det.
2016-05-05

  Goraxy 89 Orion VIP
En rasande sorgset vacker dikt av dig igen, som genast fångar in mig i sitt grepp. Man svävar ju inte här heller i sitt förnedrande sjukdomstillstånd omkring på de små rosa molnen mot solnedgången i väster....
Hur är det nu möjligt att ur förnedringen och omgivningens föraktfullt överlägsna attityder, reser sig de största och vackraste själarna som framtidens låtskribenter och manuskriptförfattare skall besjunga :)
2016-05-05

  Solstrale VIP
Dedårande modfyllda kvinna du är,,, du är så otroligt begåvad i din text briljerar din talang!
2016-05-05

  Blomma-Stjärna VIP
inte lätt att vara modfälld nu "i Alltets Eufori" ---- --- --- men kanske detta går att se som ett slut salut - på en viss front - vilket kan betyda en ny början (ta ajö av den gamla fåtöljen, kanske...)
2016-05-05

    ej medlem längre
Ja det är lätt att bli modfälld ibland när inget blir som man vill...
Du får väl försöka få tag på en ny fåtölj då innan det händer en olycka.

2016-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf