Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett smålöjligt poem om stenåldersliv.


Berättelser från Berget


Det liv uti Luckan var --
i Berget där jag bodde
med en mängd singlar å par.
Barn i livmödrar grodde.
Vi gick under namnet - Star!

Ej på hela långa da´n,
såg jag till min värsta fi!
Så, skönt å slippa den Fán!
Hon hade gått under is --
eller blåst bort i Orkan...-

Jag lärde mig långsamt gå
en lite bredare Väg.
För att på det sättet få
näring till hjärnans sprängdeg;-
Det hände bra saker, då !!!!

I Berget visste alla --
att det stundar en sånn dag,
då var och en ska falla ---
för den vassa Liens slag;-
-- kräla i blod å galla !

Men, jag -- som Bergets Jungfru
stod upp på en sten å sa :--
--Varför inte leva, - NU !?
Imorrn, det försent kan va´!
Blå Magi -- i ett JEHU !!

Gabriel blev min den Natten !
Sen, -- gjorde vi ädelt Vin
av vanligt simpelt vatten!
Vem dök upp - om inte Hin !
Å, - HON vart MEST 'i Hatten' !!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 265 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-26 19:22



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Kan du tänka dig vad som hänt! Min tidigare kommentar på den här texten visar sig vara min 15 000:e.
Vilket jubileum!
(Detta är nummer 15 001.).
2016-05-30

  ResenärGenomLivet
Kul med lite fantasi...
2016-05-29

    Dan Myrbeck
Bra med en annorlunda skrivaridé!
2016-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra diktat med nostalgiska förtecken.
2016-05-27

  ULJO
Poesi när den är som bäst. Detta var riktigt bra.
2016-05-26

    ej medlem längre
Härligt sprudlande kreativt med humor och värme och en del djupt allvar insprängt. Stor applåd!
2016-05-26

  överlevaren VIP
Härligt skildrad text, full av liv och glädje!
2016-05-26

    ej medlem längre
Roligt slut på denna livfulla dikt!
2016-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf