Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PRIDE - stolt

att vara stolt
vara sig själv
alltså inte
någon annan

är det svårt?

är det en
konst form
att hylla?

det är ju
fullt normalt
att vara sig själv
i ett demokratiskt
land som Sverige



i Sverige
får man lov
att vara
precis som
alla andra

men också
ANNORLUNDA
till och med UDDA


man får lov
UTAN
att bryta
mot lagen

förälska sig i..
leva med
gifta sig med
skaffa barn..

med vem man vill


häftigt
tycker jag

vi ALLA
människor
kan vara stolta
över vårt
fria land

~~~

mina funderingar kommer
till en speciell vecka
där en viss grupp får mycket
uppmärksamhet i media tv
och i politiken

jag undrar
VARFÖR
detta ståhej??

finns det inte större
problematik
i världen?

än att Öckerö
kommun
får stor kritik
och problem
angående
pride flaggans
vara eller icke vara?

problemet finns
i Ryssland och
visa delar av Afrika
för att nämna någon
plats på vår jord

där hade jag
kunnat "kriga"
för mina
vänners flagga

i Sverige
känns det överflödigt

tack för ordet











Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av agneta pichler
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-05-29 20:29



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Just precis så vännen! :) kram
2016-06-03

    Dan Myrbeck
Vår välfärd och frihet är
nog unikt i världen.

/En som är
udda jämt
2016-05-31

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra skrivet!
Ja inte behövs detta ståhej för något som för de flesta är självklart i Sverige.. Att vi alla har rätt att vara oss själva!
2016-05-30

  ULJO
Precis som du säger, en mänsklig rättighet. Att få vara sig själv. Vissa länder borde skämmas. Saudi Arabies, Nord Korea, Ryssland. Turkiet och många, många fler där mänskliga rättigheter inte är en rättighet. Där homosexualitet är en synd där åsktsfriheten inte existerar. Det är fruktansvärt och FN gör inget, de stänger dörren istället för att sätta ner foten.
2016-05-29
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler