Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pandora

hon vandrar barfota över sjögräs och sand
hårets lockar klistrade mot huden,
fållen tung och våt av salta vågors lek

hon plockar snäckor och bokstäver
samlar dem i vackra burkar
av glas och skymningsljus

kupar händerna om de allra skiraste orden,
de stilla skimrande som dröjer kvar
i tysta hjärtans vrår

varsamt samlar hon små visor och andetag,
lägger sagorna i en liten påse
fäst kring midjan

några dikter spar hon i sin ficka

men alla svordomarna lägger hon
i en ask med lock
och ger
till mig.




Fri vers (Fri form) av alvljus
Läst 345 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-06-20 19:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Man glömmer ej ogärningar även i det sköna
2023-11-03

  anathema VIP
Andligt vackert! Snygg, lite vemodig vändning i slutet.
2016-07-11

  Larz Gustafsson VIP
Pandora och Medusa - två mytologiska väsen med bisarra egenskaper.
2016-06-25

  H.C.B
grymt fint. tack.
2016-06-20
  > Nästa text
< Föregående

alvljus
alvljus