Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du betyder ingenting för Europa!

 

 

Du lever timmar härifrån. Arbetar nätter sju dagar i veckan. Sömn får du sällan och våra konversationer består, men någon skugga faller. Du sprider dina pappren över golvet och ber mig att hålla tummarna. Väntan är snart över. Kanske sänder de dig tillbaka till sydliga vindar, kanske försvinner du bland folkmängden. Jag vet inte, men dina sista ord du skrev igår var, glöm aldrig att du är vacker. Inifrån och ut. Valde jag fel, skulle jag stannat med dig? Kanske skulle du vara den som gjorde min tro starkare. Min man vet om mina känslor för dig. Han blir svartsjuk, men han går ingenstans. Kärleken är inte alltid självklar. Ibland vill jag bara gömma mig, låtsas som om världen inte fanns. Låta bekymmer få segla iväg. Låta drömmar gro sig starkare. Om några timmar fattar de ditt beslut. För dem är du en i mängden. Jag vet att du dör om de skickar dig tillbaka, men vad är mina ord? De betyder inget för ett multiland som ligger i Europa. 




Fri vers av genni VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-07-06 12:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA tyvärr så påvisar EU hur vi ser på mänskligheten....Inte med medmänsklighet iallafall...
2016-07-11

  erkki
En asylsökandes situation? Tänkvärd mininovell. Vi har alltid ett val. Svårare ju mera ambitiös man är.
2016-07-06

  Larz Gustafsson VIP
Du och jag betyder heller inget för Europa. EU är bara ännu ett av monopolkapitalets tricks.
2016-07-06
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP