Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måne vid evighets strand





Måne måne vid evighets strand
buren av mörkrets dyning
följer du stråket mot solens land
som
lockar i
tidlös gryning

Måne måne i stjärnornas hav
seglar du genom natten
väver en dröm i tystnadens grav
av
vindar ljus
o vatten

Måne måne vid morgonens rand
fördömd av skyarnas dis
flyr du ständigt från solens land
tillbaka
till skuggor
av is


Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 649 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-05-10 07:52



Bookmark and Share


  solglimt
Mmmm helt underbart, en sådan målande beskrivning. Det känns som jag är där, i tavlan!!
2006-05-13

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Vilket vacker dikt! Tycker mycket om den och det drömska, reflekterande, esoteriska.. En favorit som jag bokmärker. Ett stort och välförtjänst grattis till stjärnan. Trevlig helg önskar Fredrik
2006-05-12

  DanSan
.

Helt underbart bra BodilSan!!!

"Måne måne vid morgonens rand
fördömd av skyarnas dis
flyr du ständigt från solens land
tillbaka
till skuggor
av is"

Ja mycket bättre kan det
knappast bli!!!


.
2006-05-12

  Last Word Spoken
Ja, nu kom månen till sin rätta; bland stjärnorna...:)

Väldigt vacker visuell poesi du bjuder på
2006-05-12

  sol
som jag sa:
undrar hur din hjärna är skapad..???
denna var dock enormt välbalanserad
och vacker istället för fyndig och snabb..
2006-05-11

  Anders P VIP
Suggestivt med upprepningarna "måne måne". Känns som ännu en sångtext
2006-05-10

  Daniel_78 VIP
härligt, precis i min stil
rim o natur och lite mystik
kan knappt bli bättre

jag är speciellt förstjust i slutraden
'till skuggor av is'
'
2006-05-10

  Yvonne Vigstrand
Mycket...mycket.....mycket vackert!
Du skriver underbart!

Kram från Yvonne
2006-05-10

  mb74
en mycket vacker o fin text du ger,bra :)
2006-05-10

  Teresia Ridell
Helt underbart !
Sista stycket kan man även tolka symboliskt; alla är vi fördömda i någon stund ( tror jag ).
2006-05-10

  Teresia Ridell
Helt underbart !
Sista stycket kan man även tolka symboliskt; alla är vi fördömda i någon stund ( tror jag ).
2006-05-10

  kath
månen vår magiska syster ...... lyser som is ....... och förtrollar oss till kärlekens lek ......... har en styrka vi inte riktigt känner
2006-05-10

  Markattan
Kan inte mer än hålla med nedanstående, det här är poesi av stora mått. Välskrivet och välrimmat med ett härligt flyt. Vackert!
2006-05-10

  Clara-Fina
Vacker dikt med magiskt skimmer tycker jag. Mycket välskriven. / Clara-Fina
2006-05-10

  Bengt VIP
Du är verkligen en högklassig poet!
2006-05-10

  Cris
Rasande vacker Måndikt..
ja vad gör månen
Den är i alla fall lockande
fint du har fått in rimmen
2006-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg