Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MARDRÖMSLAND

man har konstruerat

ett mardrömslandskap

som liknar det från förra året

lika attraktivt som

ginnungagap

clamydia eller löss i håret

här ska det spenderas

ja, så är det tänkt

karuseller, krimskramsknallar

ända tills på söndag

då är det stängt

och då värker det i skallar

 

 

det är samma visa

år efter år

ktreatur som villigt vallas

följer det kulörta

vart det än går

oavsett vad skräpet kallas

snurra några varv

i en karusell

ät nåt överreklamerat

håna den som avstår

och är rebell

jäkta vidare generat

 

 

dagordningen fastställd

godkänd och klar

inget att ifrågasätta

ingen bryr sig om

vart löningen far

detta är det enda rätta

men vid sidan av

en myllrande flock

finns en skara som är anti

sötsliskigt och svindyrt

glitter och plock

fann vi inget intressant i

 

 

LARZ GUSTAFSSON 3/8 2016

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2016-08-03 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP