Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto av ringblommor. Det blev plötsligt igår en väderförändring, en sensommarstorm från Atlanten. Jag satt i vinden och njöt av luftbad…… och skrev vad jag upplevde!


AUGUSTIAKTTAGELSER

Frisk vind musicerar redan höst?
Gårdens träds och buskars kronor
böjer sig i vinden.
Fågelskrämmor på trädgårdsland
rullar god fart.
På skyar ilar molnbankar,
reglerar solstrålars mängd.
Barrträd susar, lövträd viner.
Trädgårdens skörd är som bäst.
Blomsterodlingar badar i sin färgprakt.
Gula ringblommor, doftande luktärter……
dillblommor, höga, täta krondillsvippor luktar
fjärran och killar luktsinne!
Släpärter väntar att bli kokta för
dem som tycker vara allergiska för kräftor!
De förtär hellre ärter med skirat smör!

Augustisol är fortfarande varm,
glöder på dina kinder .
Värme och roliga sommarminnen
berör sinne och själ ljuvligt.
Men augustvind kan vara plötsligt frisk -
skall den förutspå redan den nalkande hösten?

Det skymmer på kvällarna tidigare,
dagen gryr allt senare och långsammare!

På kvällarna tändes fantasilycktor och ljus, en mystisk
illumination.
Ett glatt sällskap av goda vänner och släktingar
njuter av röda kräftor.
Festfolk lyfter stämning
sjungande, skålande olch njutande i fulla drag vin.

© Heikki Hellman 2016-08-09




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 482 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-08-09 16:54



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Härlig bild på ringblommor, som magasinerat den falnande sommarens
sviktande solljus i sina glödande kalkar!

En doftande, brusande o färgstrålande augustiessä över mognandets, njutandets o festandets tid, innan mörkret, fullmånen o kylan snart återtar sitt frostiga kommando!

Varm tack, Heikki, för denna glatt, illuminerad avskedsfest till den fullgångna sommaren!
2016-08-13

  Chawa VIP
Känner, lyssnar, doftar, ser och smakar - insuper samtliga augustiiakttagelser och blir varm trots den friska vindens brus - som i sig är väldigt rogivande. Tack för härlig text och månadsrapport!
2016-08-09

  Alysse VIP
Härligt målande text
som får mig som läsare
att uppleva denna fantastiska
omvälvande månad Augusti
Jag sitter precis bredvid
dig och njuter
Vackert och bildrikt
skrivet
tack Heikki!
2016-08-09

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2016-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Augusti är tragisk.
Som ett obehagligt varsel.
2016-08-09

    ej medlem längre
Skönt att man ännu kan sitta ute och njuta av sol och sensommar. Det har stormat kraftigt men förhoppningsvis kan det bli några fina sommardagar än innan hösten.
2016-08-09

  Elaine.S VIP
Gillar känslan,doften och värmen i dina ord och allra mest gillar jag första raden.
2016-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman