Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LADDAT GEVÄR

jag lever som

ett laddat gevär

så är det fastän

farfar jag är

ett dubbelpipigt -

Gud är min skytt -

två testamenten;

gammalt och nytt

från "bössa" *) till ett

laddat gevär

en himmelens revolutionär

 

 

jag lever som

den skarpaste kniv

det är ett tufft

men fullödigt liv

jag lever av vart Ord

från Guds mun

långt borta från

där isen är tunn

här lever jag

beväpnad med tro

låt människorna

skvallra och glo

jag lever som

ett laddat gevär

ett andligt krig

som Guds militär

 

LARZ GUSTAFSSON  10/8 2016

 

*) Bössa var under punkens glansdagar i Gävle slang för drag eller ös.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 365 gånger
Publicerad 2016-08-10 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP