Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaragdöken

En man utan armar,
Barfota, lerstänkt, utskämd,
I poncho utan ärmar,
En huva att fly den lila solen.

Vandrar över smaragdöken,
Barrdynor, fräser, svärmar.
Norrländskt ödeland,
Följs av vemodets fröken.

Aldrig ensam,
Alltid själv,
Går mannen utan armar,
I Norrlands öken,
smaragdvälvd.




Fri vers av Elias N. Lockne
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-08-12 22:16



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Aldrig ensam, fast alltid själv, det känns igen. Även norrländska vemodet. Fina rader.
2016-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne