Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten kommer smygande


Hösten kommer smygande
plötsligt en kall vind
och stockarna svalnar
huset knäpper och andas
efter varma sommardagar
stänger igen fönster
som länge stått på glänt
verandan känner sig övergiven
vemodigt vissnar
den sista ringblomsbuketten
vi flyttar in under pläden i soffan
regndropparna viskar mot fönstret

utan oro eller brådska
stänger vi sommarens grind.




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-08-18 00:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett härligt avslut på texten!
2016-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP